Sójová omáčka sladká Kikkoman 250 ml. Země původu Japonsko.
Tradiční japonská sójová omáčka se vyrábí přirozenou cestou vaření ze čtyř složek: sóji, pšenice, vody a soli. Tato sladká varianta se používá především k ochucení rýže při nakládání masa, do salátů, yakitori apod.
Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť. Používá se k dochucení především asijských pokrmů a při servírování sushi. Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně. Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním. Zdraví prospěšné jsou pouze kvalitní sójové omáčky. Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí. Kromě toho doporučujeme přidávat sůl až po ochutnání, protože se může stát, že díky sójové omáčce nebudete muset jídlo dosolovat. A bez ochutnání byste mohli jídlo jednoduše přesolit.
132,50 Kč
110,42 Kč bez DPH