Čínské hůlky mohou být vyrobeny ze dřeva, bambusu, kosti, slonoviny nebo kovu. Dnes se však hůlky nejčastěji vyrábějí z plastu. V Číně se ke stolování používaly stříbrné hůlky, a to proto, že stříbro by odhalilo případný skrytý jed v jídle.
Použití Japonské hůlky jsou kratší než čínské, ale způsob použití se neliší. Hůlky tvoří jakési kleště, kterými se jídlo vkládá do úst. Spodní hůlka je nepohyblivá a jídlo se k ní tlačí horní pohyblivou hůlkou. Spodní jídelní hůlka se musí vložit do drážky mezi palec a ukazováček, opřít o základnu kloubu palce a prsteníčkem pevně přitisknout ke kloubu. Pohyblivá hůlka se drží stejným způsobem jako tužka v bříškách palce, ukazováčku a postranních plochách prostředníčku. Používání hůlek má také pevná pravidla, např. hůlkami se neklepe o stůl, příbory se o sebe neklepou jednou hůlkou, hůlky se neolizují, je neslušné ukazovat hůlkami kolem sebe, hůlky se nepoužívají k držení nádob, držení hůlek v pěsti je výhružné gesto a další. Jíst jídlo hůlkami je také zdravější, protože velikost sousta znemožňuje polykání a přispívá k lepšímu žvýkání. Zajímavé je, že v některých bojových uměních se hůlky používají jako improvizované zbraně, protože hozená hůlka má nečekaně vysokou průraznost.
Upozornění Hůlky jsou bambusové lakované, proto se nedoporučuje mýt hůlky v myčce nádobí.
Co je součástí balení Při objednání tohoto výrobku obdržíte 1 pár bambusových kroucených hůlek v plastovém obalu.
Parametry Balení: plastový obal. počet párů: 1 pár. materiál:
Použití: Bambus, lak:
Země původu: Čína.
Nový komentář