Pražené mořské řasy Nori na přípravu sushi 10 plátků, 20 g. Země původu Jižní Korea.
Mořské řasy mají nízký obsah tuku, ale jsou plné rozpustné vlákniny, která pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a udržuje střeva v pohybu. Mořské řasy jsou skvělým zdrojem vitaminů A, C, E, K a vitaminů skupiny B, jsou také bohaté na minerály včetně jódu, selenu, vápníku a železa, bílkoviny.
Nori je japonský název pro jedlé mořské řasy. Korejský název je KIM. Tyto mořské řasy se v japonské kuchyni používají hlavně jako přísada k obalování závitků suši nebo onigiri, v tomto případě se termín vztahuje na sušené listy. Hotové sušené listy se vyrábějí procesem drcení a sušení ve stojanu, který se podobá výrobě papíru. Protože plátky řasy nori snadno absorbují vodu ze vzduchu a degradují, je třeba je při skladování uchovávat na suchém a tmavém místě.